Terengganu LC Riders Community ( KOM135 )

Selamat Datang Ke Forum 135LC Terengganu Komuniti http://www.tlrc.webs.com
 
HomePortalCalendarGalleryFAQMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Report Ride Bersama Bikers 69J

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
aqhim_disasterz
Moderators
Moderators


Posts : 489
Join date : 2009-08-29
Age : 28
Location : Kemaman,Terengganu

PostSubject: Report Ride Bersama Bikers 69J   Mon Oct 05, 2009 3:55 am

assalamualaikum w.b.t

di sini sy nak wat skit report pasal Ride bebaru nie bersama Bikers 69j...

first thanks kepada abg man sbb mengajak tlrc utk join ride nie walaupun tak ramai..
bnyak yg dapat dipraktikan utk TLRC pada konvoi2 yg akan dtg..

nie ada sedikit catatan ride..

2.00ptg-tlrc division kemaman 3 org yg nak join ride nie berkumpul kat shell kg besut.
semasa menunggu abg man call cakap diorg berhenti kat kuantan utk lunch
dulu,kami ber3 pun g gak lunch bersama abg naga.

5.00ptg-Bikers 69j tiba di kemaman.perjalanan diorg delay sbb ada moto bermasalah.

5-30ptg-Mula bergerak.

6.00ptg-berhenti di dungun disebabkan tangki jentera LC dah kering..hehe..
pada mase yg sama kami menunggu sebuah kereta yg membawa bagasi
mereka. Tampa disedari tetiba muncul kelibat Ewan...ntah dari mana datang
tetiba parking kat sebelah aku..haha

6.30ptg-mula meneruskan perjalanan

7.30ptg-tiba di rumah salah seorg biker di marang.

9.00mlm-TLRC berkumpul di batu burok.Yg menghadirkan diri
amad,malayneum,kay,hafiz dan afiq...

9.30mlm-TTS bermula dengan dihadiri juga KMT dan TEC

11.00mlm-TTS bersurai.

pape pun nie pengalaman terbaru ride bersama moto SBK..
bnyak yg dapat dipelajari..dan yg paling best..diorg mmg sporting..hehe

kat bwh nie ada sedikit gambar2 utk tatapan..












sekian... Yeyehh rock n ride
Back to top Go down
View user profile
LiQuiD_CooLeR
Lesen B2
Lesen B2


Posts : 563
Join date : 2009-08-30
Age : 26
Location : Shah Alam

PostSubject: uhahuahu   Mon Oct 05, 2009 4:35 am

sedih ku xdpt join...huhuhuhu
Back to top Go down
View user profile
KAY17
Moderators
Moderators


Posts : 1074
Join date : 2009-08-29
Age : 31
Location : cbe cari

PostSubject: Re: Report Ride Bersama Bikers 69J   Mon Oct 05, 2009 10:13 pm

repot dari ambe

Tambahan dri rpot aqhem bencana…bikers bertolak ke sempadan marang untuk bermalam di rumah salah sorg ahli konvoi mereka.setelah membersihkan diri,mereka menuju ke tempat tts bersama kelab motor di bistro Tropix batu buruk,..aqhem dan yue adlah wakil tlrc dari kemaman yg ride bersame bikers ni menuju k.trg..ketika bikers bersiap aqhem dan yus telah bergerak dahulu ke Bandar..kay mnanti di persimpang masjid terapung..dalm 10 minit terserempak,sedar akem pun tibe,,kami terus menuju ke plaza depan SMK SS untuk isi perut..sambil lepak2 n minum air, kami berbincang pasl event akan dtg untuk TLRC..setelah siap2 start moto kami dikejut kan dgn deruman bikers yg lalu dgn kencang,,dgn tidak membuang mase,kami memecut jentera kami mngejar mereka dan besama konvoi mereka dalm setgh minit…huhu..ade gear 3 sampai 130 tu..huhu..bergerak sekali dgn mereka mmg satu pngalaman yg xdpt dilupekan..deruman ekjos mmbingitkan telinga,,pergh,,mmg syok abes..
Kami menuju ke stage btu burok ke tmpat berkumpul tec dan kmt ,smntara abg2 bikers mengisi minyak..sesi berslam dan berkenalan antara ahli bermula,,semua org awam terpegun melihat kami..Dan pelik dgn kelibat jentera 135 lc ni bersama dgn SBK…
Tibe2 angin kencang bertiup,kami bergegas ke bistro tropix untuk bertduh,,setelah selesai setting parking,semua duduk di meja dgn riang ria..wakaka..antara wakil tlrc amad,aqhem,yue,akem,kay,dan afiq cca,hafieyz..abg mammu,dan cekgu2 akem antara yg hadir mewakili tec,abg kamal,remey,vulcaneer mewakili kmt..sesi makn bemula dan di tamatkan dgn sesi bergambar..tepat jam 11.15..semua muka bersurai..dalm hujan kami meredah hujan untk pulang ke destianasi masing2..manekala aqhem dan yue pulang kerumah abg bikers di marang..
Sekian repot dar ambe..ni gambar dri nset ambe,,,


aqhem n akem




abg razak


kusyuk nye dgr repot


helmets



Back to top Go down
View user profile
UNIQORNE
Lesen P
Lesen P


Posts : 183
Join date : 2009-09-03
Age : 28
Location : Somewhere Anywhere

PostSubject: Re: Report Ride Bersama Bikers 69J   Tue Oct 06, 2009 5:38 am

sgguh malang nasib ambe xleh join event sedap gni!!!
Back to top Go down
View user profile http://uniqorne.wordpress,com
amad
Lesen P
Lesen P


Posts : 237
Join date : 2009-08-29
Age : 59
Location : kuantan-kt

PostSubject: Re: Report Ride Bersama Bikers 69J   Tue Oct 06, 2009 10:48 pm

asal gambir telinga aku je napok?
sungguh dop aci hantam sama dia
Back to top Go down
View user profile
AbgRZ



Posts : 8
Join date : 2009-09-18

PostSubject: Re: Report Ride Bersama Bikers 69J   Wed Oct 07, 2009 12:56 am

Pandai mu ambil gambar abg RZ yaaaa....
walau camana pun abg wakil 69j ucap ribuan terima kaseh ...semua ahli 69j terharu

dengan ahli TLRC yg dapat hadir dan berjumpa kami...biar pun kami keletihan mengharung 700 km lebeh dari kluang namun hati kami terubat dgn sambutan
TLRC...kalau ahli TLRC berkesempatan pada 17/10/2009 datang lah rumah terbuka 69j
di bawah menara KL sama sama kita meraikan ...

abg mohon maaf bagi pehak 69j andainya kami ada menyingong perasaan
ahli TLRC...

Psst cuba plan kan ride bersama TLRC...(Abg pesan pada aqhim motor LC kena pasang raga sbb senang nak simpan minyak petrol..tank LC kecik..Abg gurau jea..
kalau kau org habis minyak dalam perjalanan boleh sedut dalam tenk motor abg.
Back to top Go down
View user profile
zhida_2310
Moderators
Moderators


Posts : 794
Join date : 2009-08-29
Age : 30
Location : marang

PostSubject: Re: Report Ride Bersama Bikers 69J   Wed Oct 07, 2009 12:51 pm

hu sukela abg RZ ni sgt baek..hehe(mcm penah jumpe je)
tp suke je..hehe
Back to top Go down
View user profile http://azhieeda.blogspot.com
pendekar
Kelas KPP
Kelas KPP


Posts : 42
Join date : 2009-08-30
Age : 28
Location : sempadan wilayah persekutuan KL

PostSubject: Re: Report Ride Bersama Bikers 69J   Wed Oct 07, 2009 4:23 pm

terbaek!
Back to top Go down
View user profile
KAY17
Moderators
Moderators


Posts : 1074
Join date : 2009-08-29
Age : 31
Location : cbe cari

PostSubject: Re: Report Ride Bersama Bikers 69J   Wed Oct 07, 2009 8:45 pm

Spoiler:
 

jom mmber..abg razak dh invite tuk sedut minyak dari tank moto die..huhu..
Back to top Go down
View user profile
aqhim_disasterz
Moderators
Moderators


Posts : 489
Join date : 2009-08-29
Age : 28
Location : Kemaman,Terengganu

PostSubject: Re: Report Ride Bersama Bikers 69J   Thu Oct 08, 2009 1:26 pm





p/s: Amad..napok dok gambo mu..hehehe..kali nie bukan gambo telinge je..haha
Back to top Go down
View user profile
nestum35
Lesen P
Lesen P


Posts : 265
Join date : 2009-08-29
Age : 30
Location : Kemaman, Terengganu.

PostSubject: Re: Report Ride Bersama Bikers 69J   Thu Oct 08, 2009 8:55 pm

Muahahaha...
Abish la amad... Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
Back to top Go down
View user profile
AbgRZ



Posts : 8
Join date : 2009-09-18

PostSubject: Re: Report Ride Bersama Bikers 69J   Thu Oct 08, 2009 9:41 pm

KAY17 wrote:
Spoiler:
 

jom mmber..abg razak dh invite tuk sedut minyak dari tank moto die..huhu..

Kay17...mu agak agak lah nak sedut...kalau abg toloak motor abg 1/2 km pitam
hahaha.... Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
AbgRZ



Posts : 8
Join date : 2009-09-18

PostSubject: Re: Report Ride Bersama Bikers 69J   Thu Oct 08, 2009 9:48 pm

zhida_2310 wrote:
hu sukela abg RZ ni sgt baek..hehe(mcm penah jumpe je)
tp suke je..hehe


Zhida....Mu org ganu gak kee...nape tak nah jumpanya abee masuk forum ni
haaa jumpa lah....jom kita gi ride sama ...geng tlc tunggu kat sinpang lojin nanti kita layan koner aimpang pulai lojin best tu ... Kuikuikui
Back to top Go down
View user profile
AbgRZ



Posts : 8
Join date : 2009-09-18

PostSubject: Re: Report Ride Bersama Bikers 69J   Thu Oct 08, 2009 9:54 pm

LiQuiD_CooLeR wrote:
sedih ku xdpt join...huhuhuhu

CairSejuk hahah joint umah terbuka 69j tak ...mari lah
kak min pun ada ...boleh lah dengar cita abg ride semenanjung...
koner cecah lutut...berapi tongkat... Embarassed
Back to top Go down
View user profile
KAY17
Moderators
Moderators


Posts : 1074
Join date : 2009-08-29
Age : 31
Location : cbe cari

PostSubject: Re: Report Ride Bersama Bikers 69J   Thu Oct 08, 2009 10:02 pm

AbgRZ wrote:
KAY17 wrote:
Spoiler:
 

jom mmber..abg razak dh invite tuk sedut minyak dari tank moto die..huhu..

Kay17...mu agak agak lah nak sedut...kalau abg toloak motor abg 1/2 km pitam
hahaha.... Very Happy Very Happy Very Happy

kte gilir2 tolak la bang,,
hehehe Kuikuikui
Back to top Go down
View user profile
KAY17
Moderators
Moderators


Posts : 1074
Join date : 2009-08-29
Age : 31
Location : cbe cari

PostSubject: Re: Report Ride Bersama Bikers 69J   Thu Oct 08, 2009 10:08 pm

AbgRZ wrote:
LiQuiD_CooLeR wrote:
sedih ku xdpt join...huhuhuhu

CairSejuk hahah joint umah terbuka 69j tak ...mari lah
kak min pun ada ...boleh lah dengar cita abg ride semenanjung...
koner cecah lutut...berapi tongkat... Embarassed

ouppss...
cecah lutut..naseb doh cecah telinge..huhu..erm..nk g open house tu..tp apekan daye... No
Back to top Go down
View user profile
AbgRZ



Posts : 8
Join date : 2009-09-18

PostSubject: Re: Report Ride Bersama Bikers 69J   Thu Oct 08, 2009 10:15 pm

KAY17 wrote:
AbgRZ wrote:
KAY17 wrote:
Spoiler:
 

jom mmber..abg razak dh invite tuk sedut minyak dari tank moto die..huhu..

Kay17...mu agak agak lah nak sedut...kalau abg toloak motor abg 1/2 km pitam
hahaha.... Very Happy Very Happy Very Happy

kte gilir2 tolak la bang,,
hehehe Kuikuikui

No problem punya kay ....abg duduk atas motor mu tolak ...buat apa mu sedut minyak
abg bagi habis hahahah Razz Razz Razz
Back to top Go down
View user profile
KAY17
Moderators
Moderators


Posts : 1074
Join date : 2009-08-29
Age : 31
Location : cbe cari

PostSubject: Re: Report Ride Bersama Bikers 69J   Thu Oct 08, 2009 10:17 pm

tanki moto saye kecik bang..minyak cepat abes..heheh farao
Back to top Go down
View user profile
135lc_people
Kelas KPP
Kelas KPP


Posts : 27
Join date : 2009-08-31
Location : kuala terengganu/Dungun

PostSubject: Re: Report Ride Bersama Bikers 69J   Fri Oct 09, 2009 1:23 pm

banyok gok gambo aku dlm nie.... Azroy
Back to top Go down
View user profile
AbgRZ



Posts : 8
Join date : 2009-09-18

PostSubject: Re: Report Ride Bersama Bikers 69J   Fri Oct 09, 2009 7:35 pm

KAY17 wrote:
tanki moto saye kecik bang..minyak cepat abes..heheh farao

Tank kecik tak pa kay janji cecah lutut....oooo hari tu mu tingal sbk
abg ingat mu jagan pakai sbk dapat sbk lagi gila hahahahah Joget
Back to top Go down
View user profile
KAY17
Moderators
Moderators


Posts : 1074
Join date : 2009-08-29
Age : 31
Location : cbe cari

PostSubject: Re: Report Ride Bersama Bikers 69J   Fri Oct 09, 2009 11:18 pm

bile sy tggal sbk??scratch ..cecah lutut:rock2: ..??..pergh...xbrani lgi la...huhu..
tkut r bang...pelan-pelan kayuh la... geek
Back to top Go down
View user profile
syahrun92
Kelas KPP
Kelas KPP


Posts : 26
Join date : 2009-10-10
Age : 35
Location : Kluang & K.Tganu

PostSubject: Re: Report Ride Bersama Bikers 69J   Sat Oct 10, 2009 2:50 pm

haluu..
geng TLRC mmg sporting
lenkali kita join ride lgi.misti syiokkk punyaaa!!.. Azroy Yeyehh
Back to top Go down
View user profile
nestum35
Lesen P
Lesen P


Posts : 265
Join date : 2009-08-29
Age : 30
Location : Kemaman, Terengganu.

PostSubject: Re: Report Ride Bersama Bikers 69J   Sat Oct 10, 2009 5:35 pm

syahrun92 wrote:
haluu..
geng TLRC mmg sporting
lenkali kita join ride lgi.misti syiokkk punyaaa!!.. Azroy Yeyehh

Thanks atas pujian itu...
We appreciate it....
Back to top Go down
View user profile
LiQuiD_CooLeR
Lesen B2
Lesen B2


Posts : 563
Join date : 2009-08-30
Age : 26
Location : Shah Alam

PostSubject: ahhah   Sun Oct 11, 2009 2:50 pm

AbgRZ wrote:
LiQuiD_CooLeR wrote:
sedih ku xdpt join...huhuhuhu

CairSejuk hahah joint umah terbuka 69j tak ...mari lah
kak min pun ada ...boleh lah dengar cita abg ride semenanjung...
koner cecah lutut...berapi tongkat... Embarassed

salam..akan ku datang menjelma di bawah pohonan menara k.l yg sayup tinggi itu!!hehehe
Back to top Go down
View user profile
KAY17
Moderators
Moderators


Posts : 1074
Join date : 2009-08-29
Age : 31
Location : cbe cari

PostSubject: Re: Report Ride Bersama Bikers 69J   Sun Oct 11, 2009 7:08 pm

bang RZ..napok nye cecair sejuk n beberapa wakil tlrc yg berada sekitar S.A akn trun ke rumah terbuka bikers 69J..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Report Ride Bersama Bikers 69J   Today at 4:48 pm

Back to top Go down
 
Report Ride Bersama Bikers 69J
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Knoxville Nationals Sprint Car Ride
» That Rainbow Report
» ATV Wild Ride 3D review
» Selenium and Report Viewer
» verify maximum length for a field using selenium IDE

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Terengganu LC Riders Community ( KOM135 ) :: Aktiviti TLRC ( KOM135 ) :: Laporan Aktiviti-
Jump to: