Terengganu LC Riders Community ( KOM135 )

Selamat Datang Ke Forum 135LC Terengganu Komuniti http://www.tlrc.webs.com
 
HomePortalCalendarGalleryFAQMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 AGIP 4T Motorcycle Engine Oil - semi sintetik 10w 40

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
doloh
Lesen P
Lesen P


Posts : 139
Join date : 2009-09-27
Age : 30
Location : kerteh

PostSubject: AGIP 4T Motorcycle Engine Oil - semi sintetik 10w 40   Thu Oct 08, 2009 2:00 pm

AGIP 4T Motorcycle Engine Oil

Original daripada Itali
pakai kat lc deme memang besh ah ni..ex5 ambe pun nocat2 aje paka minyok ni..
test on ex5 stendet -

Memang puas hati. Engine smooth

10w40 Semi-synthetic (1 LITER)
Quote :

A semi-synthetic multigrade formula 4-stroke blend. Synthetic formula provides exceptional protection, handles extreme pressures and reduces harmful engine deposits that can diminish power and torque. Lowers the level of oil consumption. Particularly suitable for stop and go traffic. Able to handle higher running temperatures than conventional oil.

Jenis API SL (latest punya)


Price : RM 28.00 sebotol(market rm34 -rm38 rial, susoh nok dapat pulok tu)
ejas harga lagi, telepon atau mesej doloh 0199879734

Nak pos bleh, tapi baik amik tangan je, bleh minum2 air..kekekek

Barang memang 100% ori....Kandungan 100% ori Italy tapi dibungkus kat Singapore untuk jimat kos bungkusan....
kalu barang dok ori, bleh amik mula sen terbaekk

STOCK BANYAK, BARU SAMPAI

Location : kerteh, kemaman, dungun.

gambor2 diambik dari share partner.







STICKER AGIP ORI = RM 4 sekeping
p/s:kalo beli 2 botol minyok ni, dapat free sekeping stiker ni






selamat membeli belah cheers cheers cheers
Back to top Go down
View user profile
pok jad
Kelas KPP
Kelas KPP


Posts : 48
Join date : 2009-09-25
Age : 26
Location : paka-peneng

PostSubject: Re: AGIP 4T Motorcycle Engine Oil - semi sintetik 10w 40   Sun Oct 11, 2009 1:34 am

kalu pos ke peneng berape rial ek??
Joget Joget Joget Joget Joget Joget
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/thepaker
syahrun92
Kelas KPP
Kelas KPP


Posts : 26
Join date : 2009-10-10
Age : 35
Location : Kluang & K.Tganu

PostSubject: Re: AGIP 4T Motorcycle Engine Oil - semi sintetik 10w 40   Sun Oct 11, 2009 1:37 am

minyok ni mmg best..ambe leni pakai minyok ni je kat kuda ambe.tp akan datang (start bulan 10 ni kot)rase minyak ni makin mahal kot.ke gane doloh,btul dok?
Back to top Go down
View user profile
pok jad
Kelas KPP
Kelas KPP


Posts : 48
Join date : 2009-09-25
Age : 26
Location : paka-peneng

PostSubject: Re: AGIP 4T Motorcycle Engine Oil - semi sintetik 10w 40   Sun Oct 11, 2009 2:37 am

kalu kohor mahal,susoh la gini..
doloh,ke bg jawpan..
betul ke?
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/thepaker
aqhim_disasterz
Moderators
Moderators


Posts : 489
Join date : 2009-08-29
Age : 28
Location : Kemaman,Terengganu

PostSubject: Re: AGIP 4T Motorcycle Engine Oil - semi sintetik 10w 40   Sun Oct 11, 2009 3:12 am

ehem..so selamat tinggal shell VSX...wakakakaka
ambe baru je tukor minyak silinder..so next 2000km la ambe sambor minyak nie..
terbaekk 4 doloh
Back to top Go down
View user profile
pok jad
Kelas KPP
Kelas KPP


Posts : 48
Join date : 2009-09-25
Age : 26
Location : paka-peneng

PostSubject: Re: AGIP 4T Motorcycle Engine Oil - semi sintetik 10w 40   Sun Oct 11, 2009 3:39 am

aqhim_disasterz wrote:
ehem..so selamat tinggal shell VSX...wakakakaka
ambe baru je tukor minyak silinder..so next 2000km la ambe sambor minyak nie..
terbaekk 4 doloh

aku pun baru tukor vsx minggu lepas pas balik ipoh..
klau bgthu awal,leh merasa pakai agip ni..
hehehhe
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/thepaker
QimeY
Lesen P
Lesen P


Posts : 116
Join date : 2009-08-30
Age : 31
Location : WB village

PostSubject: Re: AGIP 4T Motorcycle Engine Oil - semi sintetik 10w 40   Sun Oct 11, 2009 4:17 am

seborkanla minyok ni kat area KT..
rama nok mencube ni Cool
Back to top Go down
View user profile
doloh
Lesen P
Lesen P


Posts : 139
Join date : 2009-09-27
Age : 30
Location : kerteh

PostSubject: Re: AGIP 4T Motorcycle Engine Oil - semi sintetik 10w 40   Sun Oct 11, 2009 8:06 am

dok tau gok..untuk sahabat sumer, ambe try cari hok terbaik le...hok harga terbaik dan segar dari ladang, memang susoh nok cari minyok ni..org kapung ambe kabo, barang rare.. Kuikuikui Kuikuikui

ke pok jad, mung balik raya aji la tukor..kekekek Joget Joget

cikgu sharun pun pakai agip ke muto dia, jadi, kalu nok sedap lagi, bleh la dia review skit..tapi ni ade skit review dari membe di rumoh sebeloh
Quote :

AGIP - 1L - 10/40W

Pengalaman aku (sbb aku buat service sendiri & kwn2):

1) Motul 5100 - Mil. 3500km engine dah start bunyi kasar, mil. 5000km jgn cite la. Ini aku try sendiri kat bike aku (zx10r - 05). Aku drain 3500km sekali, then aku try drain 5000km sekali. Result 'kecairan' lebih kurang ja. Riding (normal M'sia weather) temp. 79-80 deg C. Masuk bandar/ jem 98 - 105 deg C.

2) Sikolene - aku drain from bike member aku (zx10r - 07 & zx14 - 07), cair habis, sampai minyak engine tu terpercik keluar dari bekas takungan. Member aku bgtau during riding (normal M'sia weather) temperature 80-85 deg C. Masuk bandar/ jem cross over 100 deg C.

3) AGIP -
Alhamdullillah, setakat aku ni aku pakai mmg Riding temp. reduce 73-75 deg C. Masuk bandar/ jem 98-102 deg C. Clutch respon pun xmengecewakan.

pendapat aku yg xseberapa.
Back to top Go down
View user profile
syahrun92
Kelas KPP
Kelas KPP


Posts : 26
Join date : 2009-10-10
Age : 35
Location : Kluang & K.Tganu

PostSubject: Re: AGIP 4T Motorcycle Engine Oil - semi sintetik 10w 40   Sun Oct 11, 2009 11:42 am

ok,ambe respon skit la ek
untuk kuda ambe tu,sebelum ni pakai minyak M***L.tapi,lepas try minyak AGIP,memang jauh berbeza rasenya.

masa pakai minyak M***L,masa nok buang minyak itam tu,tgk pada nat tempat buang minyak tu,ada bentukkan habuk besi pada nat tu.dan masa pakai minyak tu pung,enjin agak kasar skit.minyak masa dibuang untuk ditukar tu,dilihat terlalu cair.skali tgk,mcm air je.

lepas try minyak AGIP,mmg berbeza.tiada lagi bentukkan habuk besi pada nat tersebut.responsif enjin lebih baik.lebih ringan & pickup.enjin lebih senyap.
untuk penjagaan enjin yg lebih baik,penggunaan tidak disyorkan melebihi 3000km.

majoriti geng Bikers69j menggunakan minyak AGIP ni.

untuk doloh,yg ambe kata mahal tu gini,skrg kita bleh dapat harga bawah RM3+ tp akan datang rasenya dlm SD30,maknanya dlm RM6+.tp dok tau la info tu bleh diconfirmkan ke dok lg.tp,kalau doloh bleh dapatkan stok dengan harga skrg,itu lebih baik.

psst: doloh,bila masa plok ambe jadi cikgu..hehe..
Back to top Go down
View user profile
doloh
Lesen P
Lesen P


Posts : 139
Join date : 2009-09-27
Age : 30
Location : kerteh

PostSubject: Re: AGIP 4T Motorcycle Engine Oil - semi sintetik 10w 40   Sun Oct 11, 2009 12:03 pm

syahrun92 wrote:
ok,ambe respon skit la ek
untuk kuda ambe tu,sebelum ni pakai minyak M***L.tapi,lepas try minyak AGIP,memang jauh berbeza rasenya.

masa pakai minyak M***L,masa nok buang minyak itam tu,tgk pada nat tempat buang minyak tu,ada bentukkan habuk besi pada nat tu.dan masa pakai minyak tu pung,enjin agak kasar skit.minyak masa dibuang untuk ditukar tu,dilihat terlalu cair.skali tgk,mcm air je.

lepas try minyak AGIP,mmg berbeza.tiada lagi bentukkan habuk besi pada nat tersebut.responsif enjin lebih baik.lebih ringan & pickup.enjin lebih senyap.
untuk penjagaan enjin yg lebih baik,penggunaan tidak disyorkan melebihi 3000km.

majoriti geng Bikers69j menggunakan minyak AGIP ni.

untuk doloh,yg ambe kata mahal tu gini,skrg kita bleh dapat harga bawah RM3+ tp akan datang rasenya dlm SD30,maknanya dlm RM6+.tp dok tau la info tu bleh diconfirmkan ke dok lg.tp,kalau doloh bleh dapatkan stok dengan harga skrg,itu lebih baik.

psst: doloh,bila masa plok ambe jadi cikgu..hehe..

keh keh keh..saloh ah tu panggil cikgu..kekeke...
mungkin harga akan naik la, tapi dakpe, i will try my best utk dapatkan spesel price utk member2 tlrc ni.. terbaekk terbaekk
Back to top Go down
View user profile
pok jad
Kelas KPP
Kelas KPP


Posts : 48
Join date : 2009-09-25
Age : 26
Location : paka-peneng

PostSubject: Re: AGIP 4T Motorcycle Engine Oil - semi sintetik 10w 40   Sun Oct 11, 2009 12:22 pm

ok
beres2...
tp takut dok balik je raye aji
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/thepaker
aqhim_disasterz
Moderators
Moderators


Posts : 489
Join date : 2009-08-29
Age : 28
Location : Kemaman,Terengganu

PostSubject: Re: AGIP 4T Motorcycle Engine Oil - semi sintetik 10w 40   Sun Oct 11, 2009 1:26 pm

doloh wrote:
syahrun92 wrote:
ok,ambe respon skit la ek
untuk kuda ambe tu,sebelum ni pakai minyak M***L.tapi,lepas try minyak AGIP,memang jauh berbeza rasenya.

masa pakai minyak M***L,masa nok buang minyak itam tu,tgk pada nat tempat buang minyak tu,ada bentukkan habuk besi pada nat tu.dan masa pakai minyak tu pung,enjin agak kasar skit.minyak masa dibuang untuk ditukar tu,dilihat terlalu cair.skali tgk,mcm air je.

lepas try minyak AGIP,mmg berbeza.tiada lagi bentukkan habuk besi pada nat tersebut.responsif enjin lebih baik.lebih ringan & pickup.enjin lebih senyap.
untuk penjagaan enjin yg lebih baik,penggunaan tidak disyorkan melebihi 3000km.

majoriti geng Bikers69j menggunakan minyak AGIP ni.

untuk doloh,yg ambe kata mahal tu gini,skrg kita bleh dapat harga bawah RM3+ tp akan datang rasenya dlm SD30,maknanya dlm RM6+.tp dok tau la info tu bleh diconfirmkan ke dok lg.tp,kalau doloh bleh dapatkan stok dengan harga skrg,itu lebih baik.

psst: doloh,bila masa plok ambe jadi cikgu..hehe..

keh keh keh..saloh ah tu panggil cikgu..kekeke...
mungkin harga akan naik la, tapi dakpe, i will try my best utk dapatkan spesel price utk member2 tlrc ni.. terbaekk terbaekk


waaa....bgus3...doloh amat prihatin kat kami yg hanya mampu pkai minyak yg murah tp bgus utk enjin..hehe..ramai di kalangan kami yg kurang mampu..hehehe
Back to top Go down
View user profile
LiQuiD_CooLeR
Lesen B2
Lesen B2


Posts : 563
Join date : 2009-08-30
Age : 26
Location : Shah Alam

PostSubject: hahah   Sun Oct 11, 2009 2:38 pm

ringannye AGIP smpi hambe sndri pn xprasan moto da masok longkang..uhhuhu
tp mmg ringan..bru isi kul 5pagi, trus balik ganu rase rinagn gler..mcm da sebati lame da minyak dlm enjin!!heheh
gune lah agip..prestasi tiada bandingan!!
hambe tau la sbb hambe doh gune utk jln jauh..heheh..siap bleh g balik pulok..
abg zaki bikers69j kbo minyok ni tukar mileage 3000km..
so, lebih jimat n mantop!!
hehehe
Back to top Go down
View user profile
doloh
Lesen P
Lesen P


Posts : 139
Join date : 2009-09-27
Age : 30
Location : kerteh

PostSubject: Re: AGIP 4T Motorcycle Engine Oil - semi sintetik 10w 40   Wed Oct 14, 2009 2:26 pm

LiQuiD_CooLeR wrote:
ringannye AGIP smpi hambe sndri pn xprasan moto da masok longkang..uhhuhu
tp mmg ringan..bru isi kul 5pagi, trus balik ganu rase rinagn gler..mcm da sebati lame da minyak dlm enjin!!heheh
gune lah agip..prestasi tiada bandingan!!
hambe tau la sbb hambe doh gune utk jln jauh..heheh..siap bleh g balik pulok..
abg zaki bikers69j kbo minyok ni tukar mileage 3000km..
so, lebih jimat n mantop!!
hehehe

bahaya nih pah dalam lokang..kena paka dabel brek disk depan belakang ni..pahtu, pakai full suit lengkap ni..baru selamat skit..kalu reboh dok napok gahar ngat kulit...kekekeke cheers cheers
Back to top Go down
View user profile
syahrun92
Kelas KPP
Kelas KPP


Posts : 26
Join date : 2009-10-10
Age : 35
Location : Kluang & K.Tganu

PostSubject: Re: AGIP 4T Motorcycle Engine Oil - semi sintetik 10w 40   Thu Oct 15, 2009 7:51 pm

gane dgn pekembangan stok minyak ni untuk masa lepas ni?bleh supply lg?
Back to top Go down
View user profile
doloh
Lesen P
Lesen P


Posts : 139
Join date : 2009-09-27
Age : 30
Location : kerteh

PostSubject: Re: AGIP 4T Motorcycle Engine Oil - semi sintetik 10w 40   Thu Oct 15, 2009 7:53 pm

syahrun92 wrote:
gane dgn pekembangan stok minyak ni untuk masa lepas ni?bleh supply lg?

bleh bos...sok baru nok g amik stok baru pulok...
dok byk gok amik ni, amik skit2...kalu lalu kete,royak2 la..bedecung sokmo..dok dang nok tego... Kuikuikui

insyaAllah setakat ni barang ade lagi, dok mutus
Back to top Go down
View user profile
syahrun92
Kelas KPP
Kelas KPP


Posts : 26
Join date : 2009-10-10
Age : 35
Location : Kluang & K.Tganu

PostSubject: Re: AGIP 4T Motorcycle Engine Oil - semi sintetik 10w 40   Thu Oct 15, 2009 8:00 pm

doloh wrote:

bleh bos...sok baru nok g amik stok baru pulok...
dok byk gok amik ni, amik skit2...kalu lalu kete,royak2 la..bedecung sokmo..dok dang nok tego... Kuikuikui

insyaAllah setakat ni barang ade lagi, dok mutus

errk..napok ke ambe?reka deme ni.ambe bwk kete slow je.lori motong sokmo ambe.hehe..

kalu deme bleh supply minyak ni untuk bekalan seterusnya..mmg kemah keming la ni..ambe kena order dgn deme la plok ni.hehe..
Back to top Go down
View user profile
doloh
Lesen P
Lesen P


Posts : 139
Join date : 2009-09-27
Age : 30
Location : kerteh

PostSubject: Re: AGIP 4T Motorcycle Engine Oil - semi sintetik 10w 40   Thu Oct 15, 2009 8:04 pm

syahrun92 wrote:
doloh wrote:

bleh bos...sok baru nok g amik stok baru pulok...
dok byk gok amik ni, amik skit2...kalu lalu kete,royak2 la..bedecung sokmo..dok dang nok tego... Kuikuikui

insyaAllah setakat ni barang ade lagi, dok mutus

errk..napok ke ambe?reka deme ni.ambe bwk kete slow je.lori motong sokmo ambe.hehe..

kalu deme bleh supply minyak ni untuk bekalan seterusnya..mmg kemah keming la ni..ambe kena order dgn deme la plok ni.hehe..

ambe try my besh le...kekekeke cheers
modal kecik etek, kalu modal besor, sipang doh dalam 100 kotok..ni bleh sipang dlm 10 botol je... Kuikuikui
dok eh, igt dulu deme tego sedare yg bawok zx12 tu..name mende tau, dok igt doh, hok kije kat sepital kemaman dalam umoh sebeloh..hehehehe
Back to top Go down
View user profile
syahrun92
Kelas KPP
Kelas KPP


Posts : 26
Join date : 2009-10-10
Age : 35
Location : Kluang & K.Tganu

PostSubject: Re: AGIP 4T Motorcycle Engine Oil - semi sintetik 10w 40   Thu Oct 15, 2009 10:56 pm

dakpe,kohor2 simpan keuntungan bt modal besar skit.bleh nega besar2an sket.hehe..

ooo..zx12 tu,nasir.dulu bini ambe keje spital kemaman jugok.ambe setahun lebh jugok la duk berulang alik kemaman tu.duk kat mak cili & bukit mentok.hehe..
Back to top Go down
View user profile
doloh
Lesen P
Lesen P


Posts : 139
Join date : 2009-09-27
Age : 30
Location : kerteh

PostSubject: Re: AGIP 4T Motorcycle Engine Oil - semi sintetik 10w 40   Thu Oct 15, 2009 11:24 pm

syahrun92 wrote:
dakpe,kohor2 simpan keuntungan bt modal besar skit.bleh nega besar2an sket.hehe..

ooo..zx12 tu,nasir.dulu bini ambe keje spital kemaman jugok.ambe setahun lebh jugok la duk berulang alik kemaman tu.duk kat mak cili & bukit mentok.hehe..

dulu paka wave kan bang sharun eh?

lening paka naza blade doh..kemas ah.. terbaekk terbaekk
Back to top Go down
View user profile
syahrun92
Kelas KPP
Kelas KPP


Posts : 26
Join date : 2009-10-10
Age : 35
Location : Kluang & K.Tganu

PostSubject: Re: AGIP 4T Motorcycle Engine Oil - semi sintetik 10w 40   Fri Oct 16, 2009 12:04 am

doloh wrote:

dulu paka wave kan bang sharun eh?

lening paka naza blade doh..kemas ah.. terbaekk terbaekk
ehh..mana ada paka wave.kriss la.pong ada lagi kriss tu.dok akan jual selagi hayat dikandung badan.hehe..lg sbb plok..i like kapcai..

blade pakai buat ujung2 minggu & time tdesak je.hehe..
Back to top Go down
View user profile
doloh
Lesen P
Lesen P


Posts : 139
Join date : 2009-09-27
Age : 30
Location : kerteh

PostSubject: Re: AGIP 4T Motorcycle Engine Oil - semi sintetik 10w 40   Fri Oct 16, 2009 12:06 am

syahrun92 wrote:
doloh wrote:

dulu paka wave kan bang sharun eh?

lening paka naza blade doh..kemas ah.. terbaekk terbaekk
ehh..mana ada paka wave.kriss la.pong ada lagi kriss tu.dok akan jual selagi hayat dikandung badan.hehe..lg sbb plok..i like kapcai..

blade pakai buat ujung2 minggu & time tdesak je.hehe..

hoh..tukor ah vtec pulok..cb400..kekekeke

kapcai wak kije lee je... cheers cheers
Back to top Go down
View user profile
syahrun92
Kelas KPP
Kelas KPP


Posts : 26
Join date : 2009-10-10
Age : 35
Location : Kluang & K.Tganu

PostSubject: Re: AGIP 4T Motorcycle Engine Oil - semi sintetik 10w 40   Fri Oct 16, 2009 12:21 am

doloh wrote:

hoh..tukor ah vtec pulok..cb400..kekekeke

kapcai wak kije lee je... cheers cheers
sbnrnye ambe dok berapa berkenan model naked ni..hok ada ni pung nasib2 je.
nanti la,ada pitih hok sepak2 tepi jalan ke,baru beli muto lain plok.hehe..
Back to top Go down
View user profile
doloh
Lesen P
Lesen P


Posts : 139
Join date : 2009-09-27
Age : 30
Location : kerteh

PostSubject: Re: AGIP 4T Motorcycle Engine Oil - semi sintetik 10w 40   Fri Oct 16, 2009 7:51 am

syahrun92 wrote:
doloh wrote:

hoh..tukor ah vtec pulok..cb400..kekekeke

kapcai wak kije lee je... cheers cheers
sbnrnye ambe dok berapa berkenan model naked ni..hok ada ni pung nasib2 je.
nanti la,ada pitih hok sepak2 tepi jalan ke,baru beli muto lain plok.hehe..

cari hok sport la pulok ni eh cheers cheers cheers
Back to top Go down
View user profile
aqhim_disasterz
Moderators
Moderators


Posts : 489
Join date : 2009-08-29
Age : 28
Location : Kemaman,Terengganu

PostSubject: Re: AGIP 4T Motorcycle Engine Oil - semi sintetik 10w 40   Fri Oct 16, 2009 2:12 pm

doloh wrote:
syahrun92 wrote:
doloh wrote:

hoh..tukor ah vtec pulok..cb400..kekekeke

kapcai wak kije lee je... cheers cheers
sbnrnye ambe dok berapa berkenan model naked ni..hok ada ni pung nasib2 je.
nanti la,ada pitih hok sepak2 tepi jalan ke,baru beli muto lain plok.hehe..

cari hok sport la pulok ni eh cheers cheers cheers


yamaha sport ke??hihihihi lalala
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: AGIP 4T Motorcycle Engine Oil - semi sintetik 10w 40   Today at 4:08 am

Back to top Go down
 
AGIP 4T Motorcycle Engine Oil - semi sintetik 10w 40
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 4Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» On becoming (semi-)vegetarian
» disable BFE (base filtering engine) service
» Search engines not working

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Terengganu LC Riders Community ( KOM135 ) :: Kedai Runcit TLRC :: Barangan Berkaitan Motor untuk Dijual / Dikehendaki-
Jump to: