Terengganu LC Riders Community ( KOM135 )

Selamat Datang Ke Forum 135LC Terengganu Komuniti http://www.tlrc.webs.com
 
HomePortalCalendarGalleryFAQMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Kembara Jelajah Selatan TEC

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
malayneum
Admin
Admin


Posts : 342
Join date : 2009-08-29
Age : 24
Location : where am I supposed to be?

PostSubject: Kembara Jelajah Selatan TEC   Sun Nov 22, 2009 1:07 pm

Assalamualaikum WBT..

Grup Terengganu Eleganeers Community (TEC) menjemput kita untuk join konvoi pada akhir tahun ni. detail program :

Tarikh : 18-20 Disember 2009
Tempat : Johor dan Melaka
Yuran : akan diupdate balik

TENTATIF PROGRAM

Jumaat 18 Disember 2009:
07.30 pagi : Berkumpul di Stesen Minyak Shell Wakaf Mempelam/ Shell Batu Buruk ( RV 1 )
08.00 pagi : Taklimat Perjalanan Oleh Ketua Marshall & Bacaan Doa Selamat
08.30 pagi : Mula bergerak ke Kemaman - Sarapan Pagi Bersama Kedai 41 ( RV 2 )
12.00 t/hari : Rehat dan Rawat di kawasan rehat Gambang ( RV 3 )
01.00 t/hari : Bergerak ke Kluang melalui Pekan-Nenasi-Rompin-Endau-Mersing.Rehat dan Rawat di Pekan ( RV4 )
04.00 petang : Tiba di Kluang ( RV 5 )
07.00 petang : Dijangka tiba di Labis / Segamat – bermalam ( RV 6 )
09.00 malam : Jalinan Mesra Bersama Penduduk Kg.Usaha Jaya,Labis

Sabtu 19 Disember 2009:
07.30 pagi : Senaman pagi dan sarapan pagi.
08.00 pagi : Taklimat Program Amal - Pengerusi TEC
09.00 pagi : Bergerak ke rumah keluarga miskin ( RV 7 )
11.00 t/hari: Program Gotong Royong dan Menyampaikan Sumbangan Derma serta Jalinan Mesra Bersama Kelab-Kelab Permotoran
02.00 petang: Bergerak ke Muar – Melaka(Lawatan Bermaklumat) ( RV 8 )
07.00 petang: Dijangka tiba di Challet Pengkalan Balak,Melaka ( RV 9 )
09.00 malam : Aktiviti Bebas

Ahad 20 Disember 2009:
07.30 pagi : Senaman pagi dan sarapan pagi
08.00 pagi : Taklimat Perjalanan Pulang Oleh Ketua Marshall & Bacaan Doa Selamat
09.00 pagi : Bergerak pulang melalui Segamat - Muazam
12.00 t/hari : Rehat dan Rawat di R & R Muazam ( RV 10 )
02.00 petang : Bergerak ke bandar Kuantan - TTS bersama ASC Kuantan ( RV 11 )
07.00 petang : Dijangka tiba ke Terengganu

untuk makluman semua, dengor khabornye grup KMT dan jugok Bikers69J akan join skali konvoi ni. yuran akan merangkumi makan (ambe xpasti berapa kali) dan jugok penginapan (home stay di Segamat, chalet di Melaka). seperti biasa, minyak sendiri tanggung.

apa yang special nye konvoi ni?

1. T-Shirt free (tak termasuk dlm yuran)
2. Dinner free (2 malam)
3. Ada kenderaan backup/support + mekanik
4. Kemungkinan lawatan ke kilang skuter SYM di Melaka.

so guane awok2 sekalian? ambe 80-20 doh nok join ni, cuma harapkan ada lah 3-4 orang lagi hok join same. ingat nok kabo mase TTS, tapi apakan daya lenim musim hujan.. cepat2, semalam wakil TEC kontek ambe, mintok detail sape hok nok join..
Back to top Go down
View user profile http://forum.malakat92.com
LiQuiD_CooLeR
Lesen B2
Lesen B2


Posts : 563
Join date : 2009-08-30
Age : 26
Location : Shah Alam

PostSubject: ahahah   Sun Nov 22, 2009 6:21 pm

hambe nak join!!!
yeahhhhh!!!
hahaha
Back to top Go down
View user profile
malayneum
Admin
Admin


Posts : 342
Join date : 2009-08-29
Age : 24
Location : where am I supposed to be?

PostSubject: Re: Kembara Jelajah Selatan TEC   Sun Nov 22, 2009 7:55 pm

dan apa hok pentingnya disini :

sebenornya hamba ada plan lain pada hari kejadian. plan asalnya hamba nak turun ke Johor Bahru aka JB skali dengan incek Salangtm. hamba ingin menjelajah JB, dan Salang pulok nok pegi kenduri saing die pung kat JB.

planning hamba gini, hari pertama kita follow grup TEC tuh. sampai Mersing kita berpecah, awok2 tuh ke Kluang dan kita pulok turun ke JB dan bermalam kat JB hari Jumaat tuh. esoknya lepas sudoh semua urusan, kita shoot ke Melaka pulok, bermalam skali ngan awok2 tuh. hari last, mungkin hamba tak ikut awok2 TEC balik tp berhajat nok naik KL pulok (ni kalau ada saing nok ikut, sbb Salang xkan follow kita balik). kalau tadop saing, kita follow jelah awok2 TEC tuh balik ganu hari ahad tuh.


jadi guane awok2 sekalian, nok follow 100% konvoi TEC ni ke, atau spt planning ambe tuh?

@ payed : serius mu nok ikut ni? hehehe alien
Back to top Go down
View user profile http://forum.malakat92.com
LiQuiD_CooLeR
Lesen B2
Lesen B2


Posts : 563
Join date : 2009-08-30
Age : 26
Location : Shah Alam

PostSubject: hahha..molek jugok b   Sun Nov 22, 2009 9:32 pm

malayneum wrote:
dan apa hok pentingnya disini :

sebenornya hamba ada plan lain pada hari kejadian. plan asalnya hamba nak turun ke Johor Bahru aka JB skali dengan incek Salangtm. hamba ingin menjelajah JB, dan Salang pulok nok pegi kenduri saing die pung kat JB.

planning hamba gini, hari pertama kita follow grup TEC tuh. sampai Mersing kita berpecah, awok2 tuh ke Kluang dan kita pulok turun ke JB dan bermalam kat JB hari Jumaat tuh. esoknya lepas sudoh semua urusan, kita shoot ke Melaka pulok, bermalam skali ngan awok2 tuh. hari last, mungkin hamba tak ikut awok2 TEC balik tp berhajat nok naik KL pulok (ni kalau ada saing nok ikut, sbb Salang xkan follow kita balik). kalau tadop saing, kita follow jelah awok2 TEC tuh balik ganu hari ahad tuh.


jadi guane awok2 sekalian, nok follow 100% konvoi TEC ni ke, atau spt planning ambe tuh?

@ payed : serius mu nok ikut ni? hehehe alien

hahah..bereh blake hambe..
blik k.l truh bijok gok...hahahah
Back to top Go down
View user profile
malayneum
Admin
Admin


Posts : 342
Join date : 2009-08-29
Age : 24
Location : where am I supposed to be?

PostSubject: Re: Kembara Jelajah Selatan TEC   Sun Nov 22, 2009 10:29 pm

kalu mu teruh balik kl, sape nok follow aku balik ganu nye ape ni??
Back to top Go down
View user profile http://forum.malakat92.com
syahrun92
Kelas KPP
Kelas KPP


Posts : 26
Join date : 2009-10-10
Age : 35
Location : Kluang & K.Tganu

PostSubject: Re: Kembara Jelajah Selatan TEC   Fri Nov 27, 2009 5:34 pm

jom la ramai2 geng TLRC join.memeriahkan ride.kalau ikutkan ni musim hujan,tp ok je.cuma kena berhati2 la skit.
Back to top Go down
View user profile
malayneum
Admin
Admin


Posts : 342
Join date : 2009-08-29
Age : 24
Location : where am I supposed to be?

PostSubject: Re: Kembara Jelajah Selatan TEC   Sat Nov 28, 2009 9:28 pm

ambe doh maklum masa tts mareng, jadi yang betul2 konpem setakat ni :

- ambe, akem
- dang
- payed dungun

masih 'gokglek' :

- salangtm
- keyme

cepat awok2, tarikh tutup penyertaan 10 Disember!!
Back to top Go down
View user profile http://forum.malakat92.com
aqhim_disasterz
Moderators
Moderators


Posts : 489
Join date : 2009-08-29
Age : 28
Location : Kemaman,Terengganu

PostSubject: Re: Kembara Jelajah Selatan TEC   Sun Nov 29, 2009 5:01 am

aku maybe akan balik ke melaka bulan 12 nie..tak tahu brape haribulan..tu la takleh nak join..huhu
Back to top Go down
View user profile
syahrun92
Kelas KPP
Kelas KPP


Posts : 26
Join date : 2009-10-10
Age : 35
Location : Kluang & K.Tganu

PostSubject: Re: Kembara Jelajah Selatan TEC   Sun Nov 29, 2009 10:42 am

aqhim_disasterz wrote:
aku maybe akan balik ke melaka bulan 12 nie..tak tahu brape haribulan..tu la takleh nak join..huhu
BALIK melaka?asal melaka ke?
Back to top Go down
View user profile
malayneum
Admin
Admin


Posts : 342
Join date : 2009-08-29
Age : 24
Location : where am I supposed to be?

PostSubject: Re: Kembara Jelajah Selatan TEC   Sun Nov 29, 2009 12:05 pm

aqhim_disasterz wrote:
aku maybe akan balik ke melaka bulan 12 nie..tak tahu brape haribulan..tu la takleh nak join..huhu

pulok dohh.. jumpa di sana yer cheers
Back to top Go down
View user profile http://forum.malakat92.com
aqhim_disasterz
Moderators
Moderators


Posts : 489
Join date : 2009-08-29
Age : 28
Location : Kemaman,Terengganu

PostSubject: Re: Kembara Jelajah Selatan TEC   Sun Nov 29, 2009 4:39 pm

syahrun92 wrote:
aqhim_disasterz wrote:
aku maybe akan balik ke melaka bulan 12 nie..tak tahu brape haribulan..tu la takleh nak join..huhu
BALIK melaka?asal melaka ke?

ayoh asal melaka..family duk melaka doh strt awal thn aritu..hehe
Back to top Go down
View user profile
aqhim_disasterz
Moderators
Moderators


Posts : 489
Join date : 2009-08-29
Age : 28
Location : Kemaman,Terengganu

PostSubject: Re: Kembara Jelajah Selatan TEC   Sun Nov 29, 2009 4:41 pm

malayneum wrote:
aqhim_disasterz wrote:
aku maybe akan balik ke melaka bulan 12 nie..tak tahu brape haribulan..tu la takleh nak join..huhu

pulok dohh.. jumpa di sana yer cheers

hoho..bereh2...aku bce kat atas..kat tentatif program ada sarapan bersama kedai 41..
time sampai kemaman nak sarapan tu hello2 la aku deh..
Back to top Go down
View user profile
KAY17
Moderators
Moderators


Posts : 1074
Join date : 2009-08-29
Age : 31
Location : cbe cari

PostSubject: Re: Kembara Jelajah Selatan TEC   Sun Nov 29, 2009 8:59 pm

molek sngt la tu aqhem..boleh beri banner ke akem plop..
Back to top Go down
View user profile
LiQuiD_CooLeR
Lesen B2
Lesen B2


Posts : 563
Join date : 2009-08-30
Age : 26
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Kembara Jelajah Selatan TEC   Mon Nov 30, 2009 8:28 pm

lenganku bagi warning...dye da merungot nk racing!!
Back to top Go down
View user profile
LiQuiD_CooLeR
Lesen B2
Lesen B2


Posts : 563
Join date : 2009-08-30
Age : 26
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Kembara Jelajah Selatan TEC   Mon Nov 30, 2009 8:29 pm

hambe mengharapkan komitmen sumer org utk join..
tp kdg kalu xmengizinkan xyah r..
uauhauhauhuh
dpt dok ag ic aku akim
Back to top Go down
View user profile
aqhim_disasterz
Moderators
Moderators


Posts : 489
Join date : 2009-08-29
Age : 28
Location : Kemaman,Terengganu

PostSubject: Re: Kembara Jelajah Selatan TEC   Mon Nov 30, 2009 9:39 pm

KAY17 wrote:
molek sngt la tu aqhem..boleh beri banner ke akem plop..

bereh2..baner akan aku serahkan kepada akeem di kedai 41 nanti..
kepada akeem...sblm ride inform aku..hehe Laughing
Back to top Go down
View user profile
malayneum
Admin
Admin


Posts : 342
Join date : 2009-08-29
Age : 24
Location : where am I supposed to be?

PostSubject: Re: Kembara Jelajah Selatan TEC   Mon Nov 30, 2009 11:06 pm

LiQuiD_CooLeR wrote:
lenganku bagi warning...dye da merungot nk racing!!

oit2 kita bukan mat rempit laa mau racing2 Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Back to top Go down
View user profile http://forum.malakat92.com
malayneum
Admin
Admin


Posts : 342
Join date : 2009-08-29
Age : 24
Location : where am I supposed to be?

PostSubject: Re: Kembara Jelajah Selatan TEC   Mon Nov 30, 2009 11:08 pm

aqhim_disasterz wrote:
bereh2..baner akan aku serahkan kepada akeem di kedai 41 nanti..
kepada akeem...sblm ride inform aku..hehe Laughing

xkan takat kirim banner je..
anto ah wakil kemaman sorang.. hehe Twisted Evil Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile http://forum.malakat92.com
aqhim_disasterz
Moderators
Moderators


Posts : 489
Join date : 2009-08-29
Age : 28
Location : Kemaman,Terengganu

PostSubject: Re: Kembara Jelajah Selatan TEC   Tue Dec 01, 2009 3:07 am

malayneum wrote:
aqhim_disasterz wrote:
bereh2..baner akan aku serahkan kepada akeem di kedai 41 nanti..
kepada akeem...sblm ride inform aku..hehe Laughing

xkan takat kirim banner je..
anto ah wakil kemaman sorang.. hehe Twisted Evil Twisted Evil

hehe..banner je yg mampu buat stakat nie..
kemaman ada 2,3 org gok hardcore rider...cume ho la..diorg kalau aku dop g..diorg dok g la...
kalau ikut hati aku...nok je aku ikut ride nie..tapi takut ada hal..sbb bulan 12 nie maybe aku kne balik melaka..tapi tak kompem bila.. ape ni??
Back to top Go down
View user profile
malayneum
Admin
Admin


Posts : 342
Join date : 2009-08-29
Age : 24
Location : where am I supposed to be?

PostSubject: Re: Kembara Jelajah Selatan TEC   Tue Dec 01, 2009 10:24 am

aqhim_disasterz wrote:
hehe..banner je yg mampu buat stakat nie..
kemaman ada 2,3 org gok hardcore rider...cume ho la..diorg kalau aku dop g..diorg dok g la...
kalau ikut hati aku...nok je aku ikut ride nie..tapi takut ada hal..sbb bulan 12 nie maybe aku kne balik melaka..tapi tak kompem bila.. ape ni??

dang lagi aqhim, mu kasi setel dulu la urusan mu tuh.
tarikh tutup penyertaan 10 dis, lambat lagi tuh..
mu ade baru sdak skek.. aku bukan tau mane pun jalan2 kat melaka.. haha Azroy
Back to top Go down
View user profile http://forum.malakat92.com
aqhim_disasterz
Moderators
Moderators


Posts : 489
Join date : 2009-08-29
Age : 28
Location : Kemaman,Terengganu

PostSubject: Re: Kembara Jelajah Selatan TEC   Tue Dec 01, 2009 3:35 pm

malayneum wrote:
aqhim_disasterz wrote:
hehe..banner je yg mampu buat stakat nie..
kemaman ada 2,3 org gok hardcore rider...cume ho la..diorg kalau aku dop g..diorg dok g la...
kalau ikut hati aku...nok je aku ikut ride nie..tapi takut ada hal..sbb bulan 12 nie maybe aku kne balik melaka..tapi tak kompem bila.. ape ni??

dang lagi aqhim, mu kasi setel dulu la urusan mu tuh.
tarikh tutup penyertaan 10 dis, lambat lagi tuh..
mu ade baru sdak skek.. aku bukan tau mane pun jalan2 kat melaka.. haha Azroy

hehe..8 dis nie aku naik court..haha
ala..brothersrobber ada kat melaka kan..roger r dia..hehe
Back to top Go down
View user profile
malayneum
Admin
Admin


Posts : 342
Join date : 2009-08-29
Age : 24
Location : where am I supposed to be?

PostSubject: Re: Kembara Jelajah Selatan TEC   Tue Dec 01, 2009 4:03 pm

aqhim_disasterz wrote:

hehe..8 dis nie aku naik court..haha
ala..brothersrobber ada kat melaka kan..roger r dia..hehe

naik court mana pulok toww?
court tenis ke, court bola jaring? hahaha
Back to top Go down
View user profile http://forum.malakat92.com
KAY17
Moderators
Moderators


Posts : 1074
Join date : 2009-08-29
Age : 31
Location : cbe cari

PostSubject: Re: Kembara Jelajah Selatan TEC   Tue Dec 01, 2009 6:21 pm

eddy dok blik lagi ke??
Back to top Go down
View user profile
aqhim_disasterz
Moderators
Moderators


Posts : 489
Join date : 2009-08-29
Age : 28
Location : Kemaman,Terengganu

PostSubject: Re: Kembara Jelajah Selatan TEC   Wed Dec 02, 2009 3:44 am

KAY17 wrote:
eddy dok blik lagi ke??

dok..dia jadi org melaka doh..haha
Back to top Go down
View user profile
malayneum
Admin
Admin


Posts : 342
Join date : 2009-08-29
Age : 24
Location : where am I supposed to be?

PostSubject: Re: Kembara Jelajah Selatan TEC   Wed Dec 02, 2009 1:29 pm

update :

setakat ni sudah konpem 5 orang akan follow:

- aku
- dang
- payed
- salangtm
- man87

ade sape2 lagi nok follow? kasi goreng
cepat2, tempat terhad.. hehehe..
Back to top Go down
View user profile http://forum.malakat92.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Kembara Jelajah Selatan TEC   Today at 4:07 am

Back to top Go down
 
Kembara Jelajah Selatan TEC
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Tank newbie from Bandung selatan

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Terengganu LC Riders Community ( KOM135 ) :: Aktiviti TLRC ( KOM135 ) :: Pengumuman Program / Aktiviti TLRC-
Jump to: