Terengganu LC Riders Community ( KOM135 )

Selamat Datang Ke Forum 135LC Terengganu Komuniti http://www.tlrc.webs.com
 
HomePortalCalendarGalleryFAQMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Report Ride Santai To Cameron

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
aqhim_disasterz
Moderators
Moderators


Posts : 489
Join date : 2009-08-29
Age : 28
Location : Kemaman,Terengganu

PostSubject: Report Ride Santai To Cameron   Tue Nov 24, 2009 5:13 am

assalamualaikum w.b.t


ride santai nie bersempena ride anyvesary LCKC...
Tujuan ride nie adalah untuk bersantai dan mengeratkan sillaturahim sesama rider dan disamping itu dapat membawa banner TLRC mendaki cameron.

ride ini disertai seramai 3 org TLRCians..dan seorg yg hanya mengikut ride sampai gombak, iaitu abg naga...sbb beliau kene jadi pengapit...heeeeee


20/11/2009

9.00am
berkumpul dia rumah aku sambil sembang2 dan tunggu hujan reda..

9.30am
ke shell chendor untuk isi full tank dan terus memulakan pergerakkan....ride ini telah dilketuai oleh en. salleh(FZ150) sehingga gambang.

10.30am
berhenti di stesen minyak di gambang dan berjumpe UMPLCC(University Malaysia Pahang LC Crew)diorg hendak menuju ke KL...kami telah ride bersama secara berkonvoi...bukan merempit!!

11.30am
berhenti di hentian maran bagi merenung sisa2 minyak yg tinggal di dlm tangki moto...
nie semu di atas kesilapan aku..aku tersalah skip satu R&R di atas highway..haha..so pengajaranye..jgn la bg aku duk depan kalau time berkonvoi..kang aku buat tangki LC nie mcm tanki SBK..haha...(abg naga amat tidak berpuas hati dengan aku..ahaha)
semasa kehabisan minyak...UMPLCC telah membantu kami..diorg telah menunda sampai ke next R&R iaitu diu temerloh.Thanks to UMPLCC

1.00pm
isi minyak kasi full dan isi perut jugak kasi full
sesi bergambar bersama UMPLCC jap.
semasa nak bergerak..satu lg masalah plak timbul...tali clucth moto aku putus..huhu
nak tak nak..terpaksa la start moto mcm moto cup prix..haha
perjalanan diteruskan

2.30pm
terpaksa exit bentong utk ke bengkel moto...
jumpe kdai moto,tapi tali clucth plak takde...terpakse la hisyam runner gi beli kat pekan bentong jap..last2 apek kasi tali clust yamaha SS110...terpaksa la g tukar balik..
kat situ je dah makan masa yg lama...

3.30pm
mulakan pergerakkan...

4.30pm
tiba di gombak...berhenti jap..bersalam2 dan kembali meneruskan perjalanan seramai 3 buju moto..hehe

6.00pm
berhenti di R&R Rawang disebabkan hujan yg terlalu lebat...
lepak2..makan,sembahyang...kitorang decide lpas maghrib baru gerak..

8.00pm
mulakan pergerakkan.

9.30pm
tiba di R&R Tapah...isi minyak
dan gerak...exit di tapah dan mula mendaki cameron...
keadaan amat menyeramkan...tapi coner mmg best...sampai tak sempat nak straighkan handle..haha
speed pun tak sampai 70kmj

11.00pm
akhirnye sampai jgk di Tanah Rata dengan keadaan yg amat menyejukkan
minyak pun tak turun lg dari F...
roger abe lipasfly
LCKC mula menyambut dan membawa kami ke tempat penginapan.



21/11/2009

10.00am
g sarapan...kali nie kak yie masak..hehe..
panaskan enjin..
mula gerakj ke Brinchang utk ke Kea farm membeli belah dan cuci mata.

1.00pm
berkumpul utk pulang..
bergambar bersama..
LCKC mula gerak melalui gua musang
TLRC turun melaui tapah..

3.00pm
kami masih lg bersiar2 di cameron dan on da way turun ke tapah
sempat singgah di Lata Iskandar lg...sembang2 ngan awek jual perfume jap..haha

5.00pm
berehat di hentian tapah utk makan,sembahyang dan isi minyak

7.30pm
perjalanan diteruskan

10.00pm
sampai di KL dan kami meneruskan perjalanan ke Dengkil utk menginap di rumah bapa saudara Hisyam.
kat umah bapa saudaranye ada sebijik SBK..sempat r berposing skejap..haha
pastuh makan,masuk bilik dan trus landing... Sleep

21/11/2009

12.00pm
mula bergerak ke shah alam
farid nak berjumpe seseorg...

2.30pm
gerak ke gombak...
tapi...hisyam ikut jalan lain...aku ngan farid ikut jalan lain...
sebabnye..dia tersalah masuk jalan...
berjumpa di gombak dan singgah di umah kakak farid jap utk rehat,makan,sembahnyang...

6.00pm
mulakan perjalanan....
alhamdulillah semasa kat LPT hujan renyai2 je...

11.30pm
selamat sampai di Kemaman...
makan di kedai mek siam..
pastuh bersurai...


perjalanan kitorang nie memakan masa yg lama sbb bnyakj tempat yg disinggah dan kalau berhenti kat R&R tuh tak sah kalau tak 2 jam..haha
hari pertama tuh aku kire2 balik..makan masa 14jam..

pape pun ride nie mmg santai..haha

hepi sebab banner TLRC dah sampai ke Cameron...so lpas nie ke mana plak?????????


gambar2 leh r tgk kat bwh nie yea
Back to top Go down
View user profile
aqhim_disasterz
Moderators
Moderators


Posts : 489
Join date : 2009-08-29
Age : 28
Location : Kemaman,Terengganu

PostSubject: Re: Report Ride Santai To Cameron   Tue Nov 24, 2009 5:19 am











Yeyehh Azroy
Back to top Go down
View user profile
malayneum
Admin
Admin


Posts : 342
Join date : 2009-08-29
Age : 24
Location : where am I supposed to be?

PostSubject: Re: Report Ride Santai To Cameron   Tue Nov 24, 2009 11:53 am

tahniah buat rider-rider berhati kering itu.. hahaha..
lepas ni aku nak bawak banner TLRC pegi JB pulak Azroy
Back to top Go down
View user profile http://forum.malakat92.com
aqhim_disasterz
Moderators
Moderators


Posts : 489
Join date : 2009-08-29
Age : 28
Location : Kemaman,Terengganu

PostSubject: Re: Report Ride Santai To Cameron   Tue Nov 24, 2009 1:04 pm

malayneum wrote:
tahniah buat rider-rider berhati kering itu.. hahaha..
lepas ni aku nak bawak banner TLRC pegi JB pulak Azroy

yeah...bawak jgn tak bawak..hehe terbaekk
Back to top Go down
View user profile
nameck
Lesen P
Lesen P


Posts : 232
Join date : 2009-08-31
Age : 27
Location : k.lipis-k.tganu-k.lipis

PostSubject: Re: Report Ride Santai To Cameron   Tue Nov 24, 2009 1:32 pm

heehee...
tahnioh2...
hati ambe kurg kering wat mase ni..
lol!
Back to top Go down
View user profile
KAY17
Moderators
Moderators


Posts : 1074
Join date : 2009-08-29
Age : 31
Location : cbe cari

PostSubject: Re: Report Ride Santai To Cameron   Tue Nov 24, 2009 8:30 pm

ambe ade perok doh mlm tu..huhu..bkpe aqhem dok royak..klu tu kan buleh ak g jumpe dlu..huhu
Back to top Go down
View user profile
syahrun92
Kelas KPP
Kelas KPP


Posts : 26
Join date : 2009-10-10
Age : 35
Location : Kluang & K.Tganu

PostSubject: Re: Report Ride Santai To Cameron   Fri Nov 27, 2009 5:39 pm

waaa..bestnya jugak tgk ni.teringin jugok rase nok join.
Back to top Go down
View user profile
LiQuiD_CooLeR
Lesen B2
Lesen B2


Posts : 563
Join date : 2009-08-30
Age : 26
Location : Shah Alam

PostSubject: uhauhauh   Mon Nov 30, 2009 6:51 pm

lenganku gegar lagi...
Back to top Go down
View user profile
shizuka
Lesen P
Lesen P


Posts : 227
Join date : 2009-10-22
Age : 24

PostSubject: ...   Sat Dec 05, 2009 9:09 am

wah..bez tuh... Razz Very Happy
Back to top Go down
View user profile
aqhim_disasterz
Moderators
Moderators


Posts : 489
Join date : 2009-08-29
Age : 28
Location : Kemaman,Terengganu

PostSubject: Re: Report Ride Santai To Cameron   Fri Dec 11, 2009 3:03 pm

mod dah leh lock tread nie..sbb dh takde report utk dibuat..hehe
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Report Ride Santai To Cameron   Today at 11:05 am

Back to top Go down
 
Report Ride Santai To Cameron
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Knoxville Nationals Sprint Car Ride
» That Rainbow Report
» ATV Wild Ride 3D review
» Selenium and Report Viewer
» verify maximum length for a field using selenium IDE

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Terengganu LC Riders Community ( KOM135 ) :: Aktiviti TLRC ( KOM135 ) :: Laporan Aktiviti-
Jump to: