Terengganu LC Riders Community ( KOM135 )

Selamat Datang Ke Forum 135LC Terengganu Komuniti http://www.tlrc.webs.com
 
HomePortalCalendarGalleryFAQMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 ride LCCPk ke Pantai Timur

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
KAY17
Moderators
Moderators


Posts : 1074
Join date : 2009-08-29
Age : 31
Location : cbe cari

PostSubject: ride LCCPk ke Pantai Timur   Tue Dec 29, 2009 10:45 am

salam..ini aktiviti lc crew Perak..dorg akn konvoi ke terengganu pade 8-10 jan 2009 bersamaan hari jumaat - ahad..harap semua ahli TLRC yg masih berade di negeri terengganu dapt memberi sokongan dan kerjasame untuk menjayakan konvoi mereka..

xlupe juge ade sesi bbq pada mlm akhir,,sape2 nk join bbq buleh kontek hafieyz untuk acara tersebut.. cheers
Back to top Go down
View user profile
malayneum
Admin
Admin


Posts : 342
Join date : 2009-08-29
Age : 24
Location : where am I supposed to be?

PostSubject: Re: ride LCCPk ke Pantai Timur   Tue Dec 29, 2009 2:51 pm

ingin sekali daku ikut bersama tp apakan daya seruan negara telah tiba.. huhuhu
Back to top Go down
View user profile http://forum.malakat92.com
aqhim_disasterz
Moderators
Moderators


Posts : 489
Join date : 2009-08-29
Age : 28
Location : Kemaman,Terengganu

PostSubject: Re: ride LCCPk ke Pantai Timur   Tue Dec 29, 2009 3:09 pm

malayneum wrote:
ingin sekali daku ikut bersama tp apakan daya seruan negara telah tiba.. huhuhu

g berperang ka?? lol!
Back to top Go down
View user profile
nameck
Lesen P
Lesen P


Posts : 232
Join date : 2009-08-31
Age : 27
Location : k.lipis-k.tganu-k.lipis

PostSubject: Re: ride LCCPk ke Pantai Timur   Tue Dec 29, 2009 7:48 pm

xde tentatif program konvoi ni ke tuan tanah...
nok tau jugak..
sunny
mudoh sket merapat2kan ukhuwah sesama kte..
Back to top Go down
View user profile
shizuka
Lesen P
Lesen P


Posts : 227
Join date : 2009-10-22
Age : 24

PostSubject: ......................................   Tue Dec 29, 2009 8:28 pm

ambe nk join...hehe3.. terbaekk
Back to top Go down
View user profile
KAY17
Moderators
Moderators


Posts : 1074
Join date : 2009-08-29
Age : 31
Location : cbe cari

PostSubject: Re: ride LCCPk ke Pantai Timur   Tue Dec 29, 2009 11:14 pm

nameck wrote:
xde tentatif program konvoi ni ke tuan tanah...
nok tau jugak..
sunny
mudoh sket merapat2kan ukhuwah sesama kte..

nnt ambe cek blik dgn crew perak
Back to top Go down
View user profile
KAY17
Moderators
Moderators


Posts : 1074
Join date : 2009-08-29
Age : 31
Location : cbe cari

PostSubject: Re: ride LCCPk ke Pantai Timur   Tue Dec 29, 2009 11:16 pm

shizuka wrote:
ambe nk join...hehe3.. terbaekk

dtg jgn xdtg
Back to top Go down
View user profile
KAY17
Moderators
Moderators


Posts : 1074
Join date : 2009-08-29
Age : 31
Location : cbe cari

PostSubject: Re: ride LCCPk ke Pantai Timur   Tue Dec 29, 2009 11:34 pm

ni ade sedikit tentatif program Lc Crew Perak..tp ni xrasmi..yg rasmi bakl di post k...


jumaat (8/1/10)-gerak dari ipoh kul 7 pagi..dijnaka tibe ke terengganu pkul 5 petag dan terus tts bersama TLRC di pantai batu burok,,sesi fotografi dan bersuai kenal..
malamnye aktiviti BBQ

sabtu (9/1/10)- melawat masjid kristal,TTI,pasar payang,g beli keropok lekor losong,masjid terapung..tts suai kenal dan majlis perpisahan..

ahad (10/1/10)- 8 pagi gerak blik ipoh...

so harap dgn tentatif yg xrasmi ni,warge tlrc boleh memberi komitmen yg mantap untuk menjage name TLRC..
Back to top Go down
View user profile
shizuka
Lesen P
Lesen P


Posts : 227
Join date : 2009-10-22
Age : 24

PostSubject: ......................................   Wed Dec 30, 2009 10:58 am

lau xdk angin yg m"lintang ambe akn join... Joget Joget
tp rse xdk pew2 pd ary 2...
Back to top Go down
View user profile
malayneum
Admin
Admin


Posts : 342
Join date : 2009-08-29
Age : 24
Location : where am I supposed to be?

PostSubject: Re: ride LCCPk ke Pantai Timur   Wed Dec 30, 2009 12:08 pm

hmm.. sedikit masalah di sini, siapa yg akan handle BBQ malam 8hb tuh? apih admin kabo beliau tadop mase tuh, en keyme pulok keje. jadi sape nok handle weh? ape ni??
Back to top Go down
View user profile http://forum.malakat92.com
mie_c7



Posts : 3
Join date : 2009-12-31

PostSubject: Re: ride LCCPk ke Pantai Timur   Thu Dec 31, 2009 5:26 am

JELAJAH TERENGGANU
8,9,10 JANUARI 2010

8/1/2010(Jumaat)
7pg bertolak
4ptng dijangka sampai di Pantai Batu Burok,teganu,sesi fotografi,check in dan berehat.
8mlm makan malam dan ronda2 Bandar Terengganu(harap2 takde roblock doh)

9/1/2010(Sabtu)
8pg sarapan pagi di Pasar Payang,kuala terengganu
11tghr melawat Muzium Negeri Terengganu
1ptng melawat TTi(Taman Tamadun Islam) dan Masjid Kristal
4ptng melawat Masjid Terapung Tengku Zaharah,Kuala Ibai
dan kepok losong
5ptng sesi bergambar bersama TLRC dan majlis perpisahan.
8mlm makan malam dan BBQ

10/1/2010(Ahad)
8pagi bersiap untuk pulang ke ipoh

ni semua lebih kurang la,takde sampai nak ikot satu persatu..bergantung pada kead..pasal bbq tgk la camne samaada hari jumaat atau sabtu..harap kerjsama korang semua dapat melancarkan perjalanan event kali nih…nie konvoi paling jauh yang pertam kali untuk lccpk..sebelum nih setakat kedah jew,kedua sepang,ketiga penang..

mie_c7 – LCCPk
Back to top Go down
View user profile
lipasfly
Kelas KPP
Kelas KPP


Posts : 19
Join date : 2009-09-01
Age : 34
Location : Pak Khlong Phasi Charoen, Bangkok

PostSubject: Re: ride LCCPk ke Pantai Timur   Thu Dec 31, 2009 8:17 pm

salam...

emm, saye wakil dari LCKC..
ade beberapa persoalan yang masih bermain di kotak pemikiran saya. saye rase better saye tanye b4 timbul masalah...

1. LCCPk akan melalui jalan mana dan tiba dimana?
2. apa persiapan LCCPk?
3. dimana LCCPk menginap?
4. dimana bbq yang dicadangkan hendak dibuat?

disini saya ingin menasihati anggota konvoi. sebaik-baiknya pakai complete coz roadblock dye tetap tahan, tapi just cek lesen n roadtax. kalu dye tanye nak ghi mane, jawab dengan baik cakap konvoi dari mane ke mana n laluan mana nak gune, kalu baik cara, maka ok la korang, hihihi..len dari tue, buat surat makluman n send ke IPK negeri, kalu pakai fax pun takpe. email? no komen ek...last skali kalu nak berkumpul, better mohon permit berkumpul. ari tu mase saye jupe ketua pegawai bahagian trafik, dye cakap konvoi tak perlu permit melainkan terlalu ramai dan perlu escort. dye nasihat patuhi peraturan jalan raya yang ditetapkan, jangan sesekali blok trafik or langgar trafik. len2 takde masalah..itu jer..semoga konvoi nie berjalan dengan lancar..amin..
Back to top Go down
View user profile http://www.lckelantancrew.com
mie_c7



Posts : 3
Join date : 2009-12-31

PostSubject: Re: ride LCCPk ke Pantai Timur   Fri Jan 01, 2010 8:57 pm

1.ipoh-simpng pulai-sua musang-tasik kenyir-teganu
2.menginap di ikhwan homestay,pantai batu burok(rumah 2 tingkat ada tempat parking dan berpagar)
3.persiapan ap??
4.kalau ada bbq nak buat kat tempat kitaorng menginap la sana tempat parking pun besar la jugak

kalau takde pe2 kita wat la xtvt ap2...sakaneka kew..main guli kew..
Back to top Go down
View user profile
mie_c7



Posts : 3
Join date : 2009-12-31

PostSubject: Re: ride LCCPk ke Pantai Timur   Fri Jan 01, 2010 9:07 pm

1.ipoh-simpng pulai-sua musang-tasik kenyir-teganu
2.menginap di ikhwan homestay,pantai batu burok(rumah 2 tingkat ada tempat parking dan berpagar)
3.persiapan ap??
4.kalau ada bbq nak buat kat tempat kitaorng menginap la sana tempat parking pun besar la jugak

kalau takde pe2 kita wat la xtvt ap2...sakaneka kew..main guli kew..
Back to top Go down
View user profile
hafieyz
Admin
Admin


Posts : 458
Join date : 2009-08-29
Age : 26
Location : Kuala Terengganu - Dungun

PostSubject: Re: ride LCCPk ke Pantai Timur   Sat Jan 02, 2010 1:59 pm

Aku stay ad Kuala Terengganu 8hb nih Wink
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/hafieyz90
nameck
Lesen P
Lesen P


Posts : 232
Join date : 2009-08-31
Age : 27
Location : k.lipis-k.tganu-k.lipis

PostSubject: Re: ride LCCPk ke Pantai Timur   Sat Jan 02, 2010 7:44 pm

maaf ambe 2-3 hari ni bz sket..
baru je abeh konvensyen mahasiswa di u ambe,..
psl roadblock tuh wat mase ni polis mmg rancak mmbuat pemantauan..
jadi permintaan utk permit berkumpul dan berkonvoi tuh ambe rase wajar dilaksanakan..
bukan ape,utk melancarkan pjlanan.. bounce
andai tiada aral melintang ambe akn hadir bersama2 menyambut kedatagn konvoi LCCPk...
Very Happy


Ride with rules Wink
Back to top Go down
View user profile
lipasfly
Kelas KPP
Kelas KPP


Posts : 19
Join date : 2009-09-01
Age : 34
Location : Pak Khlong Phasi Charoen, Bangkok

PostSubject: Re: ride LCCPk ke Pantai Timur   Sun Jan 03, 2010 11:21 am

saper leh ejas surat konvoi tue lagi bagus, tapi kalu tak dapat, ejas surat berkumpul lagi baik...yang tue wajib coz aper2hal kiter dah ade prepairation, tapi kalu ade 2-2 lagi bagus..

saye ade berita dukacita untuk konvoi n event nie, lckc dukacita tak dapat hadir kerana masing2 ade hal peribadi. yang mungkin turun pun sebilangan dua je. kami hulurkan kemaafan di atas kedukaan ini...semoga event nie ceria dan bertenaga walaupun ketiadaan pihak kami...amin...
Back to top Go down
View user profile http://www.lckelantancrew.com
hafieyz
Admin
Admin


Posts : 458
Join date : 2009-08-29
Age : 26
Location : Kuala Terengganu - Dungun

PostSubject: Re: ride LCCPk ke Pantai Timur   Thu Jan 07, 2010 1:15 pm

InsyaALLAH xtvt Ini AKan BerjLaN Dgn JaYaNYA..... Wink
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/hafieyz90
shizuka
Lesen P
Lesen P


Posts : 227
Join date : 2009-10-22
Age : 24

PostSubject: ......................................   Fri Jan 08, 2010 10:54 am

AMIN... Very Happy Smile
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: ride LCCPk ke Pantai Timur   Today at 5:33 pm

Back to top Go down
 
ride LCCPk ke Pantai Timur
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Knoxville Nationals Sprint Car Ride
» ATV Wild Ride 3D review
» [ASK] Toko Aquarium Ikan Laut di Bekasi Timur
» Why Ride Cavallo
» Naked bike ride

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Terengganu LC Riders Community ( KOM135 ) :: Aktiviti TLRC ( KOM135 ) :: Pengumuman Program / Aktiviti TLRC-
Jump to: