Terengganu LC Riders Community ( KOM135 )

Selamat Datang Ke Forum 135LC Terengganu Komuniti http://www.tlrc.webs.com
 
HomePortalCalendarGalleryFAQMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Report Ride To Penang 2010

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
aqhim_disasterz
Moderators
Moderators


Posts : 489
Join date : 2009-08-29
Age : 28
Location : Kemaman,Terengganu

PostSubject: Report Ride To Penang 2010   Fri Feb 26, 2010 1:15 pm

Assalamulaikum w.b.t...

Pertama skali aku nak ucapkan terima kasih di atas kerjasama semua yg menjayakan konvoi nie..
Nie konvoi jarak jauh yg paling best..hehe..
di samping tu dapat merapatkan lg sillaturahim di antara LCKC dan TLRC dan LCPC....(brape bnyak C daa..)
dan yg agak penting..kite dapat melawat tempat org di samping menghilangkan pedoman masing2..
nie ada sedikit report dari aku...dan yg mana rase nak tambah..bleh tambah secukup rase...
baru lah lengkap satu2 aktiviti dengan adanye report...hehe..


14hb feb 2010 (gong Xi fa cai)

6.30pg- Aku,dragon-X dan salleh(FZ150) mula golekan tyr ke stesen minyak berhampiran..
(padahal baru kuar umah...kikiki)

7.00pg-Pergerakan ke dungun dimulakan dengan kelajuan 120km/j(kalau moto bazli baru 80km/j) paling laju...

7.45pg-Dah sampai kat dungun..perjalanan agak lancar sbb kerete kurang.Tunggu Whakimi sambil tu isi minyak...
lpas dia sampai kitorng g mkn pagi dulu..lapor beb..bini tak masak kat umah..

8.45pg-Mulakan perjalanan ke K.T pula...dengan kelancaran jalan raya yg agak tak lancar..hehe..

10.00pg-Tiba di Mobil sblm jambatan...(mintak maaf kpd eddy,nameck dan faizal sbb kitorang lambat erk)
sampai2 je..eddy bg perokok isap rokok hanye sebatang...takleh lebih..(thanks gak sbb memahami perasaan perokok)

10.30pg-Mula gerak ke setiu dengan formation satu line...dan dlm kelajuan 120km/j.

11.45pg-Menunggu kehadiran division setiu(abg pein,ecey,azim.pelie,dan piju)
Isi minyak...rehat2 jap..

12.30tgh hari- Pergerakan bermula...
ahli konvoi seramai 12 org..
pergerakan menjadi semakin slow akibat kesesakan lalulintas..

2.00ptg- Tiba di Shell jeli..
bersalam2 ngan lckc...
rehat jap...

(Yesss....yg report selepas jam 2ptg nie aku copy paste je dari report shah..sbb aku dah lupa..hehe..)

1435 hrs Semua anggota konvoi berlepas dari Shell Jeli ke puncak Titiwangsa melalui Tasik Banding.
Anggota konvoi berhemah melayan lap di Tasik Banding.
1445 hrs Jentera Nik Tingkat dari LCKC mengalami masalah secara tiba-tiba. Jenteranya terpaksa di tunda oleh sweeper Sapik.
Ajaries & Shah patah balik untuk memberi bantuan kepada Sapik & Nik Tingkat.
Jentera Nik mengalami masalah litar pintas. Setelah diperbaiki oleh Sapik, jenteranya kembali meneruskan perjalanan.
1545 hrs Tiba di Puncak Titiwangsa.
Rest dan makan tengahari serta bergambar.
1615 hrs Meneruskan perjalanan ke Gerik.
1650 hrs Berhenti mengisi minyak penuh di BHP Gerik
1700 hrs Bergerak ke Baling
Rider mula hilang pedoman bila melalui Gerik yang banyak berselekoh.
1745 hrs Berhenti di Caltex Baling dan menghubungi Cakir Dragon Ball.
1755 hrs Bergerak ke Butterworth
1800 hrs Berhenti untuk bertemu dengan kumpulan Cakir Dragon Ball.
1815 hrs Meneruskan perjalanan ke Butterworth
1850 hrs Tiba di Caltex Seberang Jaya.
Menunggu Hairi Henset dari LCPC untuk membawa ke tempat penginapan.
1915 hrs Menuju ke tempat penginapan di DML Homestay
1930 hrs Tiba di tempat penginapan. Rehat, solat dan bersiap untuk dinner beramai-ramai.
2030 hrs Bergerak ke kedai makan di Permatang Pauh yang di bawa oleh pemandu pelancong iaitu En Hairi Henset dari LCPC.
2300 hrs Kembali ke tempat penginapan. Sebahagian peserta konvoi keluar berhibur di Sunway dan sebahagian lagi berhibur di tempat penginapan. (hehehe aku ler tu)



Day 2 (15 Februari 2010)
0900 hrs Bersiap untuk aktiviti yang di aturkan oleh En Hairi Henset dari LCPC.
Bergerak ke Jeti.
1000 hrs Menaiki Feri dengan bayaran RM.. (tah aku tak ingat).
Bergerak ke tempat membeli jeruk.
Memborong jeruk sepuas hati.
1200 hrs Bergerak ke kedai nasik kandaq on the way ke Batu Ferringhi .
Makan sampai sembap.
1310 hrs Sesi bergambar di Empangan Teluk Bahang.
Kebanyakan rider mula hilang pedoman bila melalui jalan berselekoh banyak untuk melayan lap.
1345 hrs Mandi di air terjun area Balik Pulau.
1600 hrs Perkena laksa dan ABC di Balik Pulau. Laksa Janggus..best woooo…
1700 hrs Berhenti di puncak dekat Bukit Bendera (tah la name pe tempat nie).
Sesi bergambar dan menonton pasangan sedang meseng nyor dan tebu. Hahaha..
1800 hrs Balik tempat penginapan melalui Jambatan Pulau Pinang.
2030 hrs Bersiap untuk makan malam
2100 hrs Menikmati char kuew teow di Permatang Pauh.
2300 hrs Balik tempat penginapan dan rest.
Sebahagian lagi keluar berhibur di Sunway. Aku pun kuar gak..



Day 3 (16 Februari 2010)
0800 hrs Bersiap dan panas enjin jentera.
0945 hrs Bergerak ke Baling.
1010 hrs Mengisi minyak penuh di Shell R&R Penanti.
1015 hrs Bergerak ke Gerik.
1130 hrs Berhenti untuk mengisi minyak penuh di BHP Gerik namun BHP tutup plak. Terpaksa berpatah balik ke Gerik.
1140 hrs Jumpa Caltex dalam Kampung Baharu Kuala Rui dekat R&R Gerik.
Aqhem, ManTAT, Akoapez dah terlajak ke Gerik n isi minyak disana.(mase nak uturn kat bandar grik aku rebah..hehe)
Lepas mengisi minyak, berkumpul di R&R dekat BHP Gerik tadi.
1245 hrs Menyambung perjalanan ke Puncak Titiwangsa.
1350 hrs Tiba di hentian Puncak Titiwangsa.
Rehat, makan dan bergambar.
1500 hrs Bergerak turun dari puncak ke arah Jeli.
1550 hrs Berhenti mengisi minyak penuh di Caltex Jeli.
Mengorat awek Caltex sambil mintak no phone.
Roger Amil Faesal untuk bertemu di Persimpangan Highway Machang.
1615 hrs Menyambung perjalanan ke Highway Machang.
Keadaan trafik agak sibuk kerana ramai yang balik dari bercuti dan di tambah dengan kemalangan yang banyak.
1720 hrs Tiba di persimpangan Highway Machang.
Rehat sambil makan dan minum dan menunggu Amil Faesal.
1800 hrs Berpisah dengan kumpulan TLRC yang akan meneruskan perjalanan ke Terengganu.
Amil Faesal sampai sebaik saja TLRC berlepas.

(nie report disambung balik..sbb tetiba aku ingt balik..haha)

7.00mlm- Kami tiba di setiu...
besalam dan bergambar ngan division setiu..
pergerakan dimulakan dengan kelajuan yg tak brape laju akibat rabun mlm..haha
dan yg best...mase on da way nak sampai KT dah...hujan mencurah2 di atas helmet...
bhenti bteduh jap...

9.55mlm- sampai di KT,isi minyak..rehat jap terus gerak...
bhenti di kelulut utk mkn...
lama gak r bhenti sbb masing2 terlalu letih dan mengantuk...

12.15tgh mlm- Mula bergerak...
farid,bazli,salleh dan eddy mula hilang pedoman di jln yg lurus..
1kilo tinggal aku...
dekat2 kul 1 sampai di seberang pintasan...
akibat farid terlalu hilang pedoman..rantai terkeluah dari spoket(farid pkai rantai beskal ekpun)
kami berhenti di tepi jalan dan bergolek suka di tepi jalan melihat keadaan rantai farid..haha

Kul 1.pg- Sampai di dungun..isi minyak...g tandas..isap rokok
kul 1.15 kot kitorang gerak...
ish3...bazli ngan eddy serta salleh hilang pedoman lg....kesian aku kne tinggal skilo..haha
sampai di kemaman hampir kul 2 pagi...
selepas sampai di rumah..terus tumbang di atas katil..zzzzzzzzzzzzzzzzzz

sekian dari aku..
kawan2 smua yg g ride nie..meh la tambah report yer..
Back to top Go down
View user profile
KAY17
Moderators
Moderators


Posts : 1074
Join date : 2009-08-29
Age : 31
Location : cbe cari

PostSubject: Re: Report Ride To Penang 2010   Sat Feb 27, 2010 7:45 am

aqhim...hantar ke kapcai dok???
Back to top Go down
View user profile
lipasfly
Kelas KPP
Kelas KPP


Posts : 19
Join date : 2009-09-01
Age : 34
Location : Pak Khlong Phasi Charoen, Bangkok

PostSubject: Re: Report Ride To Penang 2010   Sun Feb 28, 2010 9:08 am

akim, kalu nak anto ker kapchai, edit skit report tue, kacik proper skit ek..i mean bagi cun n ayat 2 ghani kapchai leh bace. se lagi ade error skit, penginapan tue name dye DMJ Homestay, bukan DML n satu lagi ari terjun tue Air Terjun Titi Kerawang, bukan area balik pulau. mung edit n anto ke kapchai skali ngam gambo. anto by email pun bleh..
Back to top Go down
View user profile http://www.lckelantancrew.com
LiQuiD_CooLeR
Lesen B2
Lesen B2


Posts : 563
Join date : 2009-08-30
Age : 26
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Report Ride To Penang 2010   Sun Feb 28, 2010 12:11 pm

mcm mane la rantai buleh cabut!!!
hilang pedoman lebey sket merajok slalu!!!
uhhuhu
Back to top Go down
View user profile
aqhim_disasterz
Moderators
Moderators


Posts : 489
Join date : 2009-08-29
Age : 28
Location : Kemaman,Terengganu

PostSubject: Re: Report Ride To Penang 2010   Sun Feb 28, 2010 3:57 pm

lipasfly wrote:
akim, kalu nak anto ker kapchai, edit skit report tue, kacik proper skit ek..i mean bagi cun n ayat 2 ghani kapchai leh bace. se lagi ade error skit, penginapan tue name dye DMJ Homestay, bukan DML n satu lagi ari terjun tue Air Terjun Titi Kerawang, bukan area balik pulau. mung edit n anto ke kapchai skali ngam gambo. anto by email pun bleh..

aik...aku ke yg kne antar??okeh..edit kasi cun...nanti dah edit sy akan bg org2 atasan tapis dulu baru antar..hehehe
Back to top Go down
View user profile
lipasfly
Kelas KPP
Kelas KPP


Posts : 19
Join date : 2009-09-01
Age : 34
Location : Pak Khlong Phasi Charoen, Bangkok

PostSubject: Re: Report Ride To Penang 2010   Mon Mar 01, 2010 10:32 am

aqhim_disasterz wrote:

aik...aku ke yg kne antar??okeh..edit kasi cun...nanti dah edit sy akan bg org2 atasan tapis dulu baru antar..hehehe

saper orang atasan tue? orang yang duk atas ker, adik di atas ker or orang yang pakai blok besor..hua hua hua...
Back to top Go down
View user profile http://www.lckelantancrew.com
aqhim_disasterz
Moderators
Moderators


Posts : 489
Join date : 2009-08-29
Age : 28
Location : Kemaman,Terengganu

PostSubject: Re: Report Ride To Penang 2010   Mon Mar 01, 2010 12:36 pm

lipasfly wrote:
aqhim_disasterz wrote:

aik...aku ke yg kne antar??okeh..edit kasi cun...nanti dah edit sy akan bg org2 atasan tapis dulu baru antar..hehehe

saper orang atasan tue? orang yang duk atas ker, adik di atas ker or orang yang pakai blok besor..hua hua hua...

biasa2 org yg pkai blok beso la...yg duk dungun tu.............
Back to top Go down
View user profile
LiQuiD_CooLeR
Lesen B2
Lesen B2


Posts : 563
Join date : 2009-08-30
Age : 26
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Report Ride To Penang 2010   Tue Mar 02, 2010 1:55 am

uhhuhu..
Back to top Go down
View user profile
aqhim_disasterz
Moderators
Moderators


Posts : 489
Join date : 2009-08-29
Age : 28
Location : Kemaman,Terengganu

PostSubject: Re: Report Ride To Penang 2010   Tue Mar 02, 2010 3:15 pm

LiQuiD_CooLeR wrote:
uhhuhu..

babpe payed???terasa kee?
Back to top Go down
View user profile
nestum35
Lesen P
Lesen P


Posts : 265
Join date : 2009-08-29
Age : 30
Location : Kemaman, Terengganu.

PostSubject: Re: Report Ride To Penang 2010   Wed Mar 03, 2010 1:03 pm

tahniah geng2 TLRC menjayakan ride ke Utara. Biler nk ke Selatan pulak?...
Back to top Go down
View user profile
LiQuiD_CooLeR
Lesen B2
Lesen B2


Posts : 563
Join date : 2009-08-30
Age : 26
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Report Ride To Penang 2010   Wed Mar 03, 2010 11:58 pm

aqhim_disasterz wrote:
LiQuiD_CooLeR wrote:
uhhuhu..

babpe payed???terasa kee?

sket je..huhuhu
Back to top Go down
View user profile
aqhim_disasterz
Moderators
Moderators


Posts : 489
Join date : 2009-08-29
Age : 28
Location : Kemaman,Terengganu

PostSubject: Re: Report Ride To Penang 2010   Thu Mar 04, 2010 3:02 pm

LiQuiD_CooLeR wrote:
aqhim_disasterz wrote:
LiQuiD_CooLeR wrote:
uhhuhu..

babpe payed???terasa kee?

sket je..huhuhu

babpe sket je??owh..dok ingt..BLOCK je besor...mmang terasa sket je ork....cer tukor full racing...baru terasa parok skit ork...
Back to top Go down
View user profile
nestum35
Lesen P
Lesen P


Posts : 265
Join date : 2009-08-29
Age : 30
Location : Kemaman, Terengganu.

PostSubject: Re: Report Ride To Penang 2010   Thu Mar 04, 2010 3:54 pm

Aqhim..
Mung tuh bukan full racing doh ke?...
Back to top Go down
View user profile
hafieyz
Admin
Admin


Posts : 458
Join date : 2009-08-29
Age : 26
Location : Kuala Terengganu - Dungun

PostSubject: Re: Report Ride To Penang 2010   Fri Mar 05, 2010 1:01 pm

nestum35 wrote:
Aqhim..
Mung tuh bukan full racing doh ke?...

hahahaahah!!!
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/hafieyz90
LiQuiD_CooLeR
Lesen B2
Lesen B2


Posts : 563
Join date : 2009-08-30
Age : 26
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Report Ride To Penang 2010   Sat Mar 06, 2010 12:58 pm

aqhim_disasterz wrote:
LiQuiD_CooLeR wrote:
aqhim_disasterz wrote:
LiQuiD_CooLeR wrote:
uhhuhu..

babpe payed???terasa kee?

sket je..huhuhu

babpe sket je??owh..dok ingt..BLOCK je besor...mmang terasa sket je ork....cer tukor full racing...baru terasa parok skit ork...


huuhhuhu..salahkah aku berbuat begini..huhuuh..aqhim..jgn gni dgn aku..uhuhhuhuhuhu
Back to top Go down
View user profile
lipasfly
Kelas KPP
Kelas KPP


Posts : 19
Join date : 2009-09-01
Age : 34
Location : Pak Khlong Phasi Charoen, Bangkok

PostSubject: Re: Report Ride To Penang 2010   Sun Mar 07, 2010 11:39 am

akeng senyak2 tuko blok besor coz nok bawok adeq jalan2 dungun..huhuhu...
Back to top Go down
View user profile http://www.lckelantancrew.com
KAY17
Moderators
Moderators


Posts : 1074
Join date : 2009-08-29
Age : 31
Location : cbe cari

PostSubject: Re: Report Ride To Penang 2010   Sun Mar 07, 2010 1:01 pm

nestum35 wrote:
tahniah geng2 TLRC menjayakan ride ke Utara. Biler nk ke Selatan pulak?...

da ade da wakil yg pegi..waakakaka
Back to top Go down
View user profile
aqhim_disasterz
Moderators
Moderators


Posts : 489
Join date : 2009-08-29
Age : 28
Location : Kemaman,Terengganu

PostSubject: Re: Report Ride To Penang 2010   Sun Mar 07, 2010 1:44 pm

lipasfly wrote:
akeng senyak2 tuko blok besor coz nok bawok adeq jalan2 dungun..huhuhu...

ah..takde maknenye..moto aku leh single rider je..hehehe
Back to top Go down
View user profile
LiQuiD_CooLeR
Lesen B2
Lesen B2


Posts : 563
Join date : 2009-08-30
Age : 26
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Report Ride To Penang 2010   Mon Mar 08, 2010 10:55 am

aqhim_disasterz wrote:
lipasfly wrote:
akeng senyak2 tuko blok besor coz nok bawok adeq jalan2 dungun..huhuhu...

ah..takde maknenye..moto aku leh single rider je..hehehe

ye ker???
heheh
Back to top Go down
View user profile
LiQuiD_CooLeR
Lesen B2
Lesen B2


Posts : 563
Join date : 2009-08-30
Age : 26
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Report Ride To Penang 2010   Mon Mar 08, 2010 10:56 am

KAY17 wrote:
nestum35 wrote:
tahniah geng2 TLRC menjayakan ride ke Utara. Biler nk ke Selatan pulak?...

da ade da wakil yg pegi..waakakaka

saperkah yg wakilnye ituh???
Back to top Go down
View user profile
ghetto WRA
Kelas KPP
Kelas KPP


Posts : 27
Join date : 2010-04-10
Age : 59
Location : PERAK - KL - TERENGGANU

PostSubject: Re: Report Ride To Penang 2010   Sat Apr 10, 2010 2:59 am

xde pic ke??hehehe lol!
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Report Ride To Penang 2010   Today at 11:05 am

Back to top Go down
 
Report Ride To Penang 2010
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» 2010 Bulwer-Lytton Fiction Contest Winners
» Knoxville Nationals Sprint Car Ride
» That Rainbow Report
» Headache 2010-2011
» ATV Wild Ride 3D review

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Terengganu LC Riders Community ( KOM135 ) :: Aktiviti TLRC ( KOM135 ) :: Laporan Aktiviti-
Jump to: